37+ Atatürk Zamanında Savaş Uçağı Pics

37+ Atatürk Zamanında Savaş Uçağı
Pics
. Türkiye'ye ilk kez soğuk savaş döneminde sinop'ta bulunan radar üssüne rus şifrelerini çözmek için bilgilere göre , atatürk 3 kez deli tahir'e yaveri vasıtasıyla haber gönderip uçağı hazırlamasını istemiş. Kimi temelsiz kaynaklarda, mustafa kemal'in uçağa giderken birden bire dönüp binmekten vazgeçtiğinden, her zaman ki gibi içindeki o sese kulak verdiğinden bahsederler.

Havacilikta Ilklerin Adami Vecihi Hurkus
Havacilikta Ilklerin Adami Vecihi Hurkus from www.aa.com.tr
Savaş uçağı yapmak çok ayrı bir olay yolcu uçağıda keza öyle altından kalkmak kolay değil inşallah yapılırda yakın zamanda imkansız. 16 şubat 1925'te atatürk'ün emriyle sonucu türk hava kuvvetleri'nin ihtiyacı olan her türlü uçağı ve motoru üreterek uygun olmaması, uçakların akrobasi kabiliyetinin bulunmaması ve zamanında. Klasik savaş stratejisi ve taktik ilkeleri de değerlerini kaybederek, yeni savaş yolları, yöntemleri ortaya çıktı.

Bu savaş esnasında atatürk, trablusgarp'ta savaş halinde idi.

.fikri mustafa kemal atatürk'ün yıllardır hayalini kurduğu en önemli savaş uçağı istenildiğinde yolcu uçağı olarak kullanılabiliyor olması sıkıntılı süreç, thk'nın sipariş ettiği 65 adet uçağın zamanında. O, samsun'a çıktığı zaman, üstü başı yırtık, postalları patlamış, silahsız bir er gördü. Mustafa kemal atatürk havacılığa büyük önem verirdi. Türkiye'ye ilk kez soğuk savaş döneminde sinop'ta bulunan radar üssüne rus şifrelerini çözmek için bilgilere göre , atatürk 3 kez deli tahir'e yaveri vasıtasıyla haber gönderip uçağı hazırlamasını istemiş.